Историја Судоку

Популарна слагалица Судоку је први пут појавила 1892. године. Међутим, његово прво појављивање се мало разликује од данашње тачке гледишта. Играо се са пољем које је имало само четири квадрата, а не девет као и данас. Тада је позван бројни број.Пошто су навијачи постали врло брзо, почели су да штампају у новинама. За своје тренутно име, хвала вам у суштини Јапанцима. Њихова веза, која би прекинула језик Словака - покуша да се изговори "Ва докусхин ни кагиру" - али је заменио кратку реч Судоку. Ова игра није јапанска већ европског поријекла. Према неким стручњацима, то је део индијског дизајнера који је волео слагалице. Први пут је објавио 1979. године. Да ли је знао да га је преварио француски лист који је први објавио игру, не знамо. Међутим, оно што је важно јесте да је он овде и да га можемо пустити док се не замрзне!


Пошто свака игра захтева сталне промене да би била интересантна за људе, Судоку има различите опције. У неким случајевима се користе бројеви, у другим словима од А до Ф. Ова игра има додатну предност чињеници да сви могу да га пожују, без обзира на свој језик - бројеви и слова су исти.Исто тако, игралиште се може променити у односу на потешкоће. Из поља 4к4 (Цхилдрен'с Судоку) можете крећете до 16к16 или Судоку за стварне играче.

Можда мислите да је игра већ превазишла свој највећи бум, али није. Када је Судоку први пут објављен на страницама наших словачких дневних новина (по први пут га је донела истина), то је била мала револуција у загонеткама. Речено је да су људи у Великој Британији лупали стубовима на тротоару због скривања, јер су то решавали на путу. Данас се на свијету одвијају различита првенства и такмичења за рјешавање ове слагалице. Поред решавања, разматра се и време.За више информација